CCM LA NIVEL DE RAMURA COMERT 2010 PDF

Intrucat CCM la nivel de ramura in aplicare la data intrarii in vigoare a .. Pana la , vechimea in munca se probeaza cu Carnetul de. Raportul de faţă prezintă analiza situaţiei actuale la nivel naţional a sectorului construcţii din . sectorul clădiri în anul ; producţia de energie din surse regenerabile construcţii şi comerţ, iar datele de la Inspecţia Muncii arată că tocmai reprezentative la nivel de ramură, structurile asociative ale. report is based (Contract No /AORPA/PLI-PSZO/Training Contract colectiv de munca la nivel de ramura: turism, hoteluri si restauratnte, per anii – %20Turism Conractul colectiv de muncă la nivelul ramurii comert pe anul

Author: Dajora Bar
Country: Singapore
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 25 June 2004
Pages: 480
PDF File Size: 14.60 Mb
ePub File Size: 2.13 Mb
ISBN: 251-1-31435-412-9
Downloads: 20380
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Akitaxe

Potrivit art 11, clasele de salarizare si vcm prevazuti in anexe corespund nivelului minin al fiecarei functii, la care se adauga 5 gradatii corespunzatoare transelor de vechime in munca.

Persoana respectiva are certificat de nastere emis de statul romandar nu are carte de identitate. Hai, iesiti de pe site! Gabi, Un post de manangement nu valoreaza nimic daca nu va puteti rmura amprenta supra lui, daca va anuleaza libertatea alegerii, si daca seara, cand faceti bilantul zilei, nu sunteti multumita de dvs. Angajatul are obligatia sa declare numai angajatorului ales functia pe care niveel considera de baza, pentru un singur loc de munca, prin depunerea declaratiei pe propria raspundere.

Intrucat nu stiu ce-a fost in mintea celui care v-a anuntat verbal desfiintarea 20110, deci la ce pozitie s-a referit, va sugerez sa aveti rabdare pana cand lucrurile devin oficiale, ca sa decideti ce anume trebuie sa faceti. Liviu, Prin decizie a angajatorului se va constata cazul de incetare de drept a CIM in ziua in care salariatul indeplineste cumulativ conditiile de varsta standard si stagiu minim de cotizare pentru pensionare — Anexa nr.

E in regula sa refuz solicitarea pe motivul necesitatii prezentei ei la locul de munca?

Editorial Legislatie RU

Dansul avea obligatia sa depuna dosarul de pensionare in 1. In acelasi timp, potrivit art. Dar daca diferenta ar fi fost mai mare cuantumul sporului de noapte se micsora proportional. Pentru un model de cerere de concediu fara plata, accesati va rog http: Sa presupunem ca le acceptati.

Related Articles  CAKE BOSS STORIES AND RECIPES FROM MIA FAMIGLIA PDF DOWNLOAD

Ca si contramasura am luat decizia de a ma retrage din sindicatul in care eram inscrisa la nivel de unitate si de a ma inscrie la un alt sindicat deja constituit, la un alt angajator,… care pentru a ma proteja a acceptat sa ma primesca si sa ma sustina pentru a ocupa o functie in comitetul de conducere.

Andreea, Raspunsul este NU in ambele cazuri.

Instanta a dispus anularea decizie si atat. Exemple ar fi multe: Detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an. Mariuta, Bun venit pe site! Pe ce si-a bazat decizia? Poate opera intr-o institutie publica cu personal contractual, finantat integral de la bugetul de stat, institutia detasarii reglementata de art.

Informarea verbala nu are valoare legala si s-a facut in mod cert pentru a pune presiune psihica asupra dvs. De ce nu ati trimis o scrisoare dnei prin care sa-i solicitati explicatii privind neprezentarea la serviciu dupa 3 iunie ? Daca este necesara precizarea, termenul de 30 de zile de la comunicarea deciziei este corect? Revin la comrt in ideea in care doresc sa va cm ca am rezolvat problema angajatului al carui CIM l-am incetat fara a-i modifica salariul conform HG si vreau sa impartasesc rezolvarea problemei pentru a putea ajuta si alte dee care comit aceeasi greseala.

Mai am o intrebare.

Tot responsabilitatea lor este sa va explice modul in care au ajuns la acest salariu practic la clasa de salarizare corespunzatoare noii pozitii sunt adaugate gradatiile corespunzatoare transelor de vechime in munca. Acum nu stim pe ce functie trebuie incadrata, adica pe secretar IV cu in acest caz se pastreaza incadrarea desecretar III cusecretar Ee cu sau secretar I cu ?

Am o intrebare pentru dvs.

Editorial Legislatie RU | Ghid de teorie si practica in Resurse umane

In codul muncii la capitolul III Art. Potrivit art 9 din acesta lege, salariile de baza se stabilesc prin inmultirea coeficientilor de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare cu valoarea de referinta aceasta valoare de referinta corespunzatoare coeficientului de ierarhiare 1,00 se stabileste anual prin lege la propunerea Ministerului Muncii Familiei si Protectiei Sociale si Ministerului Finantelor Publice.

Related Articles  ATHARVA VEDA-BLACK MAGIC DOWNLOAD

Cand vorbiti despredumneavoastra faceti referire separat la salariul de baza si sporul de vechime si vad ca diminuarile si cresterile le-ati aplicat tot separat. Avand in vedere faptul ca, toate documentele justificative care stau la baza intocmirii pontajului: Potrivit art 57 alin.

Rezolvarea este urmatoarea, conform ITM Brasov dep. In opinia mea, la incadrarea dvs pe noua pozitie este corecta orice valoare care depaseste lei. Pentru negocierea CCM la nivel de Grup de unitati, unitatile din acelasi sector de activitate se pot constitui in mod voluntar in grup de unitati, atat prin hotarare judecatoreasca de constituire, cat si prin proces verbal sau orice alta conventie scrisa intre parti.

Am formulat recurs, cu termen in mai. Daca partile nu se inteleg, nulitatea se pronunta de ramuta instanta judecatoreasca. Considerati ca ar fi oportuna angajarea cu contract de mobilitate sau ar mai exista si alte posibilitati de angajare? Va multumesc si va doresc Spor la treaba! Eu cred ca este in interesul salariatului sa-si dea acordul de trecere pe o pozitie corespunzatoare starii lui de sanatate.

Petru, Pai daca ai dumneavoastra pun presiune pe dvs. In cazul Detasarii, ramuura beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile — fie de drepturile de la angajatorul care cmert dispus angajarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat art. Este reglementat de art. Am o mamica care are cerere aprobata de revenire din CCC incepand cu data de Ii aproviziona cu alimente si a suportat cca.

HR-ul instruieste cu privire la cerintele legislatiei muncii si certifica respectarea acestora.

Nu ma consider responsabil petntru aceasta greseala si nu as vrea sa o platesc. Referitor la intocmirea Foii colective de prezenta: Cererea de demisie anuleaza cererea de concediu fara plata?